10. 8. 2016

Vyhledání notáře na mapě

Vyhledání notáře na mapě je novou funkcí webu Notářské komory ČR. Kromě toho můžete notáře vyhledat fulltextem nebo nastavením vyhledávacího filtru. Nový web byl spuštěn 8.8.2016.

Chcete-li najít notáře nejblíže Vašemu bydlišti nebo v nějakém konkrétním místě, pak použijte nabídku "seznam notářů" a klikněte na tlačítko "ZOBRAZIT VŠECHNY NOTÁŘE". V horní části obrazovky uvidíte mapu České republiky, kde se zobrazí počty notářů v jednotlivých lokalitách. Když si přiblížíte detail města, zobrazí se symbolem "N" pozice notářských kanceláří ve městě - t.j. nejen ta místa, kde má notář své sídlo, ale i ta další, kde má úřední dny. Kliknutím na symbol "N" pak vyberete notáře a jsou Vám přístupné jeho další kontaktní údaje. Má-li notář úřední dny na různých místech, pak se zobrazí v přehledu několikrát - s uvedením všech adres a kontaktních informací pro jednotlivá místa konání úředních dnů včetně úředních hodin. Jde o velmi praktickou pomůcku. Vyzkoušejte zde:

Nový web notářské komory kromě moderního designu přináší tedy i nové funkce. Naproti tomu ale trochu ztrácí na přehlednosti. V popředí je velká plocha věnována seznamu listin o manželském majetkovém režimu, přičemž pro mnoho návštěvníků webu je to zcela okrajovou záležitostí. Naproti tomu notářský tarif (sazebník) budete těžko hledat - nicméně najdete ho zde.

Navigace na nejčastější notářské služby na hlavní stránce má hezkou grafiku, ale rovněž nevyniká přehledností. Lépe se zorientujete v přehledu služeb notářů zde.

V otázkách řízení o pozůstalosti obvykle lidi nejvíce zajímá, jak probíhá dědické řízení. Zde je třeba  po kliknutí v nabídce menu "DĚDICKÉ PRÁVO" na "Pozůstalostní řízení" kliknout dále na "Projednání pozůstalosti". Chcete-li vyhledat, komu z notářů bude dědický spis přidělen podle dědického rozvrhu, je to zařazeno v navigaci "SEZNAM NOTÁŘŮ"  zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Do komentáře lze vkládat i dotazy k tématu. Rádi odpovíme a podle potřeby příspěvek doplníme.